Minusta

Tutustu ehdokkaaseen

Eduskuntavaaleissa 2.4.2023 ratkaistaan Suomen suunta. Olen ehdolla koska Suomi tarvitsee vastuunkantajia.

 

Vaalikoneisiin vastatessa huomaa, että eduskuntavaaleissa vaaliteemat voivat olla lähes mitä vain maan ja taivaan väliltä. Ja niin kuuluu ollakin. Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuneet 200 kansan valitsemaa edustajaa.

 

Kukaan ehdokas ei pysty kampanjassaan ottamaan kantaa jokaiseen asiaan. Siksi kukin valitsee omiin arvoihinsa parhaiten sopivia teemoja ja tekee niistä nostoja.

Minun arvojani ovat isänmaallisuus, vastuunkanto, työnteko ja ahkeruus sekä hyvinvointi.

 

Isänmaan turvallisuus on kaikkein tärkeintä. Suomen puolustuksesta, huoltovarmuudesta, sisäisestä turvallisuudesta ja koko maan elinvoimasta on pidettävä huolta kaikissa tilanteissa. Puolustusvoimien, poliisin, rajavartiolaitoksen sekä pelastuslaitosten resursseja on lisättävä. Samalla Suomi seisoo Ukrainan rinnalla ja tukee Ukrainaa niin pitkään kuin tarve vaatii.

 

Vastuunkanto on sitä, että poliitikot laittavat Suomen julkisen talouden kuntoon. Hyvinvointia ei voida rakentaa velkarahan varaan. Ikääntyvässä Suomessa julkinen talous on tasapainotettava. Valtion menot tulee priorisoida, joitain veroja myös korottaa ja ennen kaikkea työllisyyttä ja talouskasvua vahvistaa. Minun puolueeni Keskusta on tähän vastuunkannon talkoisiin enemmän kuin valmis.

 

Minun talousajatteluni ytimessä ovat ahkerat työtä tekevät ihmiset sekä vastuulliset yrittäjät ja yritykset. Yritysten verotusta ei tule kiristää. Kaikilla Suomessa tulee olla oikeus ja velvollisuus työhön. Sosiaaliturvan kannustinloukut on poistettava.

 

Hyvinvointi on hyvän elämän perusta. Meidän on puututtava kahteen vasta hiljattain pahentuneeseen kansansairauteemme: mielenterveysongelmiin sekä liikkumattomuuteen. Kummankin kustannukset ovat miljardiluokkaa vuosittain. Kuntoon on saatava niin ehkäisevät toimet, matalan kynnyksen palvelut kuin itse sairauksien hoito. Vastaavasti työuria saadaan pidennettyä panostamalla ihmisten liikkumiseen, josta on tehtävä Suomen seuraava kansallinen suurhanke.

 

- Janne Riitakorpi